Предястие от зелен фасул с тахан
Бърза и полезна салата от кенийски зелен фасул с лимонов сок и сусамов тахан.
Бон Апети
Излъчен на 01.06.2017
Толкова е лесно да сготвим нещо вкусно и различно, полезно за тялото, бързо за направа и изненадващо за близките. Именно такава рецепта предлагат Лора и Стоян с няколко продукта, като обещават, че до максимум 25 минути апетитното предястие ще се настани на трапезата.
Първо кенийския фасул, познат още като френски зелен боб, се сварява в подсолена вода за 5-7 минути, като е добре да внимавате да не го преварите. Следва да се шокира под течаща студена вода, за да се спре процеса на готвене. Можете да опитате и с друг сорт зелен фасул, но избраният от водещите е неслучайно. Той е по-сладникав и много крехък, перфектен за салати и нуждаещ се от съвсем кратка, но задължителна термична обработка.
Бобът се поднася със сос, за който се смесват сусамов тахан, чесън и лимонов сок. При нужда се разрежда с вода и задължително се осолява. По-екстравагантно настроените кулинари могат да го подправят с лют пипер и кимион. Накрая фасула се смесва със соса и се поднася с наситнен магданоз. Готово - успяхте ли да го сготвите за по-малко от 25 минути?
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ