Регистрация

Постно ястие от гъби със зеле и лук

Постно ястие от гъби със зеле и лук
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 919

Задушено зеле с гъби в доматен сос с моркови и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 6 с.л. олио
  • 500 г дребни гъби (пресни)
  • 3 скилидки чесън
  • 600 г зеле (прясно)
  • 1 ч.л. сол
  • 1/3 ч.л. млян черен пипер
  • 1 ч.л. сладък червен пипер
  • 1 с.л. доматен концентрат
  • листата на връзка пресен магданоз

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука на кубчета без да преситнявате. Моркова първо разрежете надлъжно, а след това напречно на парчета. Гъбите почистете. Ако са мънички - оставете ги цели за по-красиво. Ако пък са големи - разрежете на половнки. Зелето нарежете на лентички като отстраните кочана.

2. Сгорещете олиото в тиган и запържете лука в щедрото количество мазнина за 3 минути на умерен огън. След това добавете морковите и гответе още 5 минути като бъркате. Изсипете и гъбите в тигана.

3. Пресирайте отгоре чесъна, размешайте добре, намалете леко огъня и оставете под капак за 5 минути.

4. Размешайте и покрийте със зелето. Затиснете с капак и оставете 5-6 минути докато зелето омекне. Чак след това разбъркайте.

5. Овкусете със сол и пипер, сипете доматения концентрат, размешайте добре, сложете капака и оставете още 10-тина минути да се готви, като периодично проверявате. Може да намалите котлона още малко.

6. Измийте и нарежете листенцата магданоз. Махнете ястието от котлона, добавете магданоза и можете да хапвате.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта