Постни пържени филийки с бадеми и мед
Панирани филийки без животински продукти.
Бон Апети
Излъчен на 20.03.2017
Любимите пържени филийки са много вкусна и обичана закуска, но за съжаление радостта за небцето е вредна за тялото, ако се приготви по рецептата на баба и се изпържи в богато количество олио. Лора и Стоян предлагат един по-различен вариант на този паниран сандвич, като първо отхвърлят животинските продукти, а след това и рафинираната мазнина.
Вместо това хрупкавите хлебчета получават плодов акцент, като се потапят в ароматна смес от бадемово мляко, портокалов сок, захар и канела. Следва да се сготвят в кокосово масло, което освен по-полезно от олиото е и доста по-аромтно. Остава да поднесем фреските хлебчета със сезонни плодове и заливка от мед - толкова е вкусно, познато, но и различно. Заслужава си поне веднъж да опитате и този вариант.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ