Постни кюфтета от зеле с лук
Вегански зелеви кюфтета с лук и копър.
Необходими продукти:
- 1 кг зеле
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- връзка копър
- 120 г царевично нишесте
- сол, пипер и кимион на вкус
- 120 г галета
- олио
Начин на приготвяне:
1. Зелето нарежете на 2-3 парчета, сложете в тенджера, залейте с вода, кипенете и варете 5-6 минути. След това отцедете през гевгир.
2. Лука, копъра и чесъна наситнете и изсипете в купа.
3. Готовото зеле смелете в чопър и прибавете към останалите съставки.
4. Овкусете със сол, пипер и кимион, добавете нишестето и разбъркайте хубаво. Оставете за 20 минути да попие влагата и да набъбне.
5. Изсипете си галетата в чиния, а в тиган на умерен огън сгорещете олио - да покрива дъното на 1 см. дълбочина, но не чак за готвене на маслена баня.
6. Взимайте с ръце от сместа, оформяйте тумбести големи кюфтета, овалвайте в галета и пържете двустранно за по 4-5 минути от страна. Златистата коричка е показател за готовност.
7. Поднесете. Ако не държите да е постно, можете да сервирате със сос от кисело мляко с копър и чесън.
Източник: YouTube/Готовим с Матеевой Натальей
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ