Постни картофени ньоки с коприва
Картофени хапки за вегани със зеленчуци и кедрови ядки.
Бон Апети
Излъчен на 14.04.2016
Вегетарианците и хората, които постят несъмнено намират в рецептите за ньоки доста богат избор за подходящи ястия, на които да се спрат. Тези ньоки също са вегетариански и отново картофът е основа в тях. Сварените картофи се смесват със запръжка от лук и коприва, малко брашно за спойка и подправки за вкус, след което се оформят на хапки и се варят в подсолена вода до изплуване. А докато се готвят, за тях се прави сос от запържени сушени домати с кедрови ядки. След това ньоките влизат в тигана при соса за няколко минути, за да хванат хрупкава златиста коричка и да се овкусят още по-добре с изисканата запръжка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ