Постни зелеви сарми с плънка от пълнени чушки
Лесно | Порции 6
| Видяна: 2709
Сарми за Бъдни вечер с булгур.
Бон Апети
Излъчен на 21.12.2016
Звучи креативно да напълним зелевите сарми с пълнени чушки, но това има как да стане - стига чушките и плънката за тях да са наситнени. Двете традиционния ястия за Бъдни вечер се обединяват в едно, като за външна обвивка на постното основно избираме листата на кисело зеле. В тях се сгушват разварен булгур, сушени червени чушки, запържен праз лук и аромати на червен пипер, чесън и джоджен, за да се получат едни малко нетрадиционни и много вкусни постни сармички.
Най-важните съставки
булгур, джоджен, доматена салца, доматено пюре, зелева чорба, кисело зеле, магданоз, олио, праз лук, червен пипер, чесън, чушки
Време за приготвяне: 1:30 часа
Време за готвене: 2 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ