Постни бисквити с ябълки и стафиди
Ябълкови бисквити със семола и стафиди.
Необходими продукти:
- 2 червени сочни ябълки (250 г обелено и почистено тегло)
- 60 г захар
- щипка сол
- 100 г семола (може да замените с дребен грис)
- 50 мл олио
- 50 г стафиди
- 130 г брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
Начин на приготвяне:
1. Ябълките обелете докато са цели, след това разполовете и с чаена лъжичка изгребете неядливата част от сърцевината. Останалото количество рендосайте.
2. Добавете захарта, щипка сол и семолата. Залейте ги с олиото и разбъркайте с шпатула хубаво. Заравнете сместа и я оставете докато набъбне гриста за 30 минути.
3. Стафидите залейте с вряла вода и оставете да набъбнат.
4. Когато изтекат 30 минути на ябълковата смес, отцедете стафидите и ги добавете към тестото. Отгоре пресейте брашното и бакпулвера и пак с шпатула превърнете в сравнително хомогенно тесто.
5. Застелете голямата тава за фурната с хартия за печене. Изсипете в средата ѝ сместа и разстелете на кора с дебелина 1 см.
6. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 18 минути.
7. След изваждане охладете до температура малко по-ниска от телесната. Нарежете на квадрати или правоъгълници и положете в чиния или поднос. Сервирайте с любимата ободряваща напитка или приберте в чантата за по-късно.
Източник: YouTube/Вкусни идеи от Натали
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ