Постна гъбена яхния по бургундски
Микс от гъби в зеленчуково-брашнен винен сос.
Бон Апети
Излъчен на 09.12.2015
Тази рецепта е за постещите любители на Телешко по бургундски - гъби, направени по сходна рецепта, но добре вплетени във вкусно ястие, в което няма животински продукти. За да е по бургундски използваме и традиционно за областта вино - пино ноар, което участва в състава на вкусния гъст сос в рецептата. А в него има още зеленчуков бульон, доматен концентрат, лучена запръжка и естествения сок, отделен при термичната обработка на гъбите. А накрая готовата яхния можете да поднесете с допълнителен засищащ елемент - в случая това са печени на фурна картофи, но можете да се спрете и на ориз или други варива.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ