Регистрация

Постен хляб с тиква, джинджифил и канела

Постен хляб с тиква, джинджифил и канела
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1415

Веган сладък хляб от тиква с канела, индийско орехче и джинджифил.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За сухите съставки:

  • 250 г брашно
  • 3/4 ч.л. бакпулвер
  • 1/4 ч.л. сода
  • 2 ч.л. канела
  • 3/4 ч.л. индийско орехче
  • 1/2 ч.л. морска сол

За мокрите съставки:

  • 250 г кафява тръстикова захар (светла)
  • 100 г разтопено кокосово масло
  • 2 ч.л. настърган пресен джинджифил
  • 70 мл вода
  • 220 г тиква

За глазурата (айсинга):

  • 5 с.л. пудра захар
  • 1/2 с.л. вода

Начин на приготвяне:

1. Обелената и почистена тиква нарежете на парчета и сгответе на пара или в микровълнова фурна. На пара ще ѝ трябват около 20 миути, в микровълновата - около 5. След това намачкайте на пюре или пюрирайте с пасатор.

2. Пресейте брашното в купа и смесете с бакпулвера, содата, солта, канелата и индийското орехче.

3. В друга купа смесете мокрите съставки като изсипете захарта и я залеете с разтопеното кокосово масло. Добавете джинджифила, тиквеното пюре и водата и разбъркайте хубаво.

4. Постепенно вкарайте сухите съставки в мократа смес. Бъркайте до хомогенност с бъркалка или вилица.

5. Прехвърлете в малка формичка за кекс или в терин. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 50 минути. Тествайте с клечка за зъби и при необходимост допечете. Възможно е да трябват до 1:15 часа термична обработка.

6. Готовият и леко охладен хляб сложете върху решетка, за да не образува конденз.

7. Смесете пудрата захар с водата за айсинга и покапете с лъжица сладкиша. За финал можете да поръсите с канела през цедка за още разкош.

 

Източник: YouTube/NikkiVegan

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта