Постен сладкиш с фурми и ябълки
Вегански сладкиш без печене с плодове, какао и ядки.
Бон Апети
Излъчен на 07.04.2017
Ето как да си направим плодов постен десерт, който и да е вкусен също както своите събратя, спретнати с животински продукти. На пръв поглед масления блат се постига от пюрирането в бледер на орехи, фурми и какао. Особено прилича на познатата основа за чийзкейкове с масло и бисквити.
После се правят крем и плодов ред, като зелени ябълки се почистват и нарязват, а след това се кипват в сайдер с канела, кардамон, лимонова кора и лимонов сок. Още твърди се вадят от съда. Вече имаме пласта от плодове. Кремът пък отново правим с фурми и блендер, като този път към плодовете доливаме от същия сайдер, в който се готвиха ябълките. Накрая сглабяме сладкиша като охладения блат мажем с крем, после редим ябълки, после отново мажем с крем и накрая завършваме с ябълки. Остава да приберем сладкиша в хладилника, за да се стегне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ