Регистрация

Постен пастет от гъби със зеленчуци

Постен пастет от гъби със зеленчуци
Средно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 2092

Вегански хайвер от гъби и лук с моркови и домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 кг гъби печурки (или друг вид гъби по желание)
  • 1,3 кг. лук
  • 800 г моркови
  • 500 г домат
  • 800 мл олио
  • 2 с.л. захар
  • 3 с.л. сол
  • 1 с.л. лимонов сок

Начин на приготвяне:

1. Измийте гъбите и ги варете 20 минути. Отцедете през гевгир.

2. Лука и морковите обелете и нарежете на едро.

3. Доматите измийте и нарежете на четвъртини.

4. Запържете лука в мазнината.

5. Минете през месомелачка заедно гъбите с доматите и морковите.

6. В голяма тава изсипете лучената запръжка и добавете смлените продукти. Гответе 20 минути, като разбърквате почти непрекъснато. В процеса на готенето добавете захарта и солта. Малко преди да отстраните от огъня сипете и лимоновия сок.

7. Поднесете като ордьовър, украсен с пресни листенца и резени зеленчуци. Не забравяйте да сложите и от любимия хляб на трапезата.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта