Постен пастет от гъби със зеленчуци
Вегански хайвер от гъби и лук с моркови и домати.
Необходими продукти:
- 2 кг гъби печурки (или друг вид гъби по желание)
- 1,3 кг. лук
- 800 г моркови
- 500 г домат
- 800 мл олио
- 2 с.л. захар
- 3 с.л. сол
- 1 с.л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
1. Измийте гъбите и ги варете 20 минути. Отцедете през гевгир.
2. Лука и морковите обелете и нарежете на едро.
3. Доматите измийте и нарежете на четвъртини.
4. Запържете лука в мазнината.
5. Минете през месомелачка заедно гъбите с доматите и морковите.
6. В голяма тава изсипете лучената запръжка и добавете смлените продукти. Гответе 20 минути, като разбърквате почти непрекъснато. В процеса на готенето добавете захарта и солта. Малко преди да отстраните от огъня сипете и лимоновия сок.
7. Поднесете като ордьовър, украсен с пресни листенца и резени зеленчуци. Не забравяйте да сложите и от любимия хляб на трапезата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ