Регистрация

Постен ориз с тиквички

Постен ориз с тиквички
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1729

Варен ориз със зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г ориз
  • 1 литър зеленчуков бульон
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 2 тиквички
  • 40 мл растителна мазнина
  • 80 г масло (ако не държите ястието да е постно)
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Сгорещете заедно маслото и растителната мазнина и запържете в тях лука и скилидката чесън до позлатяване.

2. Добавете сухия ориз вътре и разбърквайте докато не промени цвета си към прозрачност. Нека всяко зърно се намасли хубаво.

3. Излейте половината бульон и оставете да се готви като периодично размешвате.

4. Щом погълне бульона, добавете сол и пипер на вкус и сипете останалия бульон. Гответе още до абсорбирането на течността.

5. Тиквичките обелете, измийте и нарежете на малки кубчета. Добавете към ориза и гответе за 5-8 минути.

Сервирайте като гарнитура или основно.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта