Постен ориз на тиган с лук
Лесно | Порции 3-5
| Видяна: 4612
Гарнитура с печен дългозърнест ориз с праз лук.
Бон Апети
Излъчен на 10.11.2015
Едно побългарено ризото правят днес Лора и Стоян като избират в основата му да е дългозърнест ориз. След това кръстосват семплостта на празия лук с изискаността на кедровите ядки, като добавят и двете в състава на ястието. Остават малко бульон, 10-тина минути готвене, подправки, ядки и веганският ориз на тиган е готов - подходящ както за основно за постещи и вегетарианци, така и за гарнитура към някоя сочна мръвка.
Най-важните съставки
басмати, жасминов ориз, зеленчуков бульон, кедрови ядки, лук, магданоз, ориз, ориз басмати, праз лук, сол, сол и пипер, черен пипер, чесън
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ