Постен десерт с тиква, фурми и шоколад
Сладкиш за Бъдни вечер с тиква, сушени плодове, кокос и овесени ядки.
Бон Апети
Излъчен на 15.12.2015
Тиквените кейкове стават все по-модерни на трапезата за Бъдни вечер като изместват традиционната печена тиква със захар, която предците ни са приготвяли. В днешното предложение за зимен постен десерт печената тиква си партнира със смлени овесени ядки и наситнени фурми. Плодовете се овкусяват с кокосово масло и джинджифил и се пекат, оформени на вкусен вегански кейк. Заливката, която Лора и Стоян предлагат е от постен шоколад, но тъй като този продукт не може да бъде намерен във всеки квартален хранителен магазин, можете да го замените с домашен карамел или пудра захар, за да остане постно ястието. Ако пък за вас не е от голямо значение липсата на животински продукти, то тогава просто използвайте обикновен шоколад с процентно съдържание на какао според вкуса ви.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ