Тиквен кекс с ароматни подправки
Кекс с варена тиква, канела, джинджифил и индийско орехче.
Необходими продукти:
- 2 ч.ч. брашно
- 1 ч.ч. пудра захар
- 350 г намачкана на пюре варена или печена тиква
- 1/2 ч.ч. олио
- 1,5 ч.л. бакпулвер
- 1 ч.л. канела
- 1 ч.л. джинджифил
- 1/2 ч.л. индийско орехче на прах
- 1/2 ч.л. смлян карамфил
- щипка сол
Начин на приготвяне:
1. Смесете сухите съставки - брашното, бакпулвера, щипка сол, канелата, джинджифила, индийското орехче и карамфила.
2. В друг съд на умерена скорост с миксера разбийте яйцата със захарта. След 3-5 минути добавете олиото и отново разбийте. Добавете тиквеното пюре и разбивайте до хомогенност.
3. На бавна скорост и постепенно вкарайте сухите съставки при мокрите.
4. Когато се получи еднородно тесто, го пресипете в намазнена и набрашнена формичка и печете на 180 градуса без вентилатор за 1 час. Проверете с клечка за зъби дали е готов кексът.
5. По желание след охлаждане поръсете с пудра захар.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ