Регистрация

Португалски лют сос от чушки - пири пири



Португалски лют сос от чушки - пири пири
Лесно   |   Порции 2 буркана   |   Видяна: 6568

Пикантен сос за месо от люти чушки с чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 01.12.2016

Това е вид португалска лютеница, която по оригинална рецепта се прави с наистина люти червени чушлета от вида пири-пири. В България обаче няма да съгрешите, ако изберете от добре узрелите сбръчкани от лютивина шипчици и си направите този огнен сос за всякакви меса. Приготвя се елементарно, като към малките лютивковци в изпечен вариант се добавя и една печена сладка чушка, скилидка чесън, перце дафинов лист, сол, пипер, зехтин и оцет и всичко се пюрира заедно. А след това можете да се "разгорещите", поднасяйки соса към някоя храна.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта