Регистрация

Полента с маслини и мащерка

Полента с маслини и мащерка
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 6295

Качамак с подправки и сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 125 грама полента
  • 600 мл вода
  • 20 черни маслини разделени наполовина
  • 4 стръка прясна мащерка нарязана на ситно
  • 1/4 чаша настърган пармезан
  • 2 супени лъжици зехтин

Начин на приготвяне:

1. Сварете вода и бавно и постепенно добавете полентата, бъркайте докато започне да се сгъстява.

2. Добавете маслините, пармезана и мащерката. Разбъркайте.

3. Намажете дъното на тава за печене с мазнина. Изсипете полентата и изчакайте да изстине и да се втвърди.

4. Нарежете полентата на малки квадратни парченца, намажете ги поотделно с мазнина и ги изпечете около 15 минути в предварително загрята фурна /180 градуса/.

5. Сервирайте отделно или като гарнитура на месо или риба.


Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
2
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта