Полента с маслини и мащерка
Качамак с подправки и сирене.
Необходими продукти:
- 125 грама полента
- 600 мл вода
- 20 черни маслини разделени наполовина
- 4 стръка прясна мащерка нарязана на ситно
- 1/4 чаша настърган пармезан
- 2 супени лъжици зехтин
Начин на приготвяне:
1. Сварете вода и бавно и постепенно добавете полентата, бъркайте докато започне да се сгъстява.
2. Добавете маслините, пармезана и мащерката. Разбъркайте.
3. Намажете дъното на тава за печене с мазнина. Изсипете полентата и изчакайте да изстине и да се втвърди.
4. Нарежете полентата на малки квадратни парченца, намажете ги поотделно с мазнина и ги изпечете около 15 минути в предварително загрята фурна /180 градуса/.
5. Сервирайте отделно или като гарнитура на месо или риба.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ