Регистрация

Телешки плескавици с лук, кисели краставички и цвекло

Телешки плескавици с лук, кисели краставички и цвекло
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1445

Огромни кюфтета от телешка кайма с лук, цвекло, каперси и яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г смляно телешко месо
  • 100 г лук
  • 1 глава варено цвекло (купете си готово сварено или вакуумирано цвекло, за да не губите време за варенето му
  • 40 г каперси или кисели краставички
  • 2 скилидки чесън
  • 2 яйца
  • 1/3 ч.л. черен пипер
  • 1/2 ч.л. сол
  • 2 с.л. олио
  • пресни зеленчуци за поднасяне по желание

Начин на приготвяне:

1. Изсипете телешкото в купа и добавете минатия през чопър или силно наситнен лук и рендосаното или наситнено цвекло.

2. Овкусете със сол и пипер, наситнете кисели краставички или каперси и също прибавете в ястието. Чесъна минете през преса или намачкайте и изсипете в купата заедно с яйцата.

3. Замесете много добре. Ползвайте ръкавици, за да не се оцветите от цвеклото.

4. С ръце оформете 4 големи плескавици - една по една, като си помагате с нож или обратното на лъжица. Трябва да станат с дебелина около 1,5-2 см и диаметър - по-голям от дланта ви. Редете готовите телешки кюфтета в съд, застлан с хартия за печене. Приберете за 15 минути във фризера или за 30 минути в хладилника.

4. Сгорещете олиото в тиган и печете кюфтетата за по 3-4 минути от страна. Така ще станат степен мидиъм. Гответе при поставяне на умерен към силен огън и веднага след това намалявайте температурата на умерена. По този начин ще се запечатат без да се разпадат.

5. Готовите кюфтета поднесете с гарнитура от пресни зеленчуци или друго по желание.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта