Регистрация

Плескавици от кайма и зеле на тиган

Плескавици от кайма и зеле на тиган
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 812

Плоски кюфтета от зеле с кайма и моркови, с които можете да напълните сандвичи или да поднесете за основно с гарнитура по избор.

 

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 г кайма
  • 3 яйца
  • 3 с.л. брашно
  • 500 г зеле
  • 1 морков
  • листата на връзка магданоз или копър
  • сол и пипер на вкус
  • лют пипер по желание
  • олио или друг тип растителна мазнина

Начин на приготвяне:

1. Изсипете каймата в купа, поръсете със сол и пипер, брашно и лют пипер по желание

2. Зелето и моркова рендосайте на едро ренде. Зелето осолете, настискайте с ръка и отцедете водата от него. Прибавете зелето и моркова при каймата.

3. Наситнете листата магданоз или копър и добавете при останалите продукти.

4. Чукнете яйцата и замесете каймата.

5. В голям тиган сгорещете олио - да намазнява тигана, но да не покрива плътно дъното.

6. Със супена лъжица грабвайте от сместа и разпределяйте на тънък пласт сплеснато кюфте или плескавица в тигана. Гответе на умерен огън 3 минути и обърнете. В един тиган се готвят по 3-4 кюфтета едновременно.

7. След обръщане слагайте капак, намаляйте температурата и дръжте 6 минути. После пак подгрявайте на умерен огън мазнина и слагайте следваща доза плескавици.

8. Когато всички са готови, можете да сервирате в питки за сандвичи като плънка. В този случай добавете сос по избор и пресни зеленчуци. Можете да поднесете като основно с подходяща гарнитура - от картофи например.

 

Източник: YouTube/Кулинарка

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта