Домашни кюфтета на тиган - правила
Кюфтета без хляб и яйца.
Всяко домакинство си има своя рецепта за кюфтета - едни се пекат на фурна, други се пържат на тиган, а трети - къкрят в сос от домати или сметана, за да се получи кюфтета яхния. Днес в канала Готвене за начинаещи Миро показва своя начин за правене на домашни кюфтенца, като замесва каймата съвсем семпло и лесно, с малко продукти и много подправки и после готви топчетата от кайма в съвсем леко намазнен тиган с незалепващо покритие.
В чопъра се вкарват заедно лук, магданоз, сол, черен и лют пипер, чубрица и кимион. Смила се на паста и се добавя към каймата. После с намазнени или навлажнени ръце се оформят кюфтетата. Щом не се слага яйце и хляб, значи трябва да се вкара сила при оформянето. Първо се прави плътна кръгла топка, а после се сплесква докато стане плоска. Готвят се двустранно на умерен огън. Още златни правила за идеалните кюфтета - гледайте във видеото!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ