Кюфтета с гъби и кисело зеле
Кюфтета с кисело зеле и гъбена плънка.
Необходими продукти:
- 600 г кайма
- 200 г гъби
- 2 глави лук
- 200 г кисело зеле (може да замените с праз лук)
- 100 г масло
- 2 с.л. олио
- 2 филии хляб
- 2 яйца
- 100 мл мляко
- сол и пипер
- горчица
- магданоз
Начин на приготвяне:
1. Разбийте едно яйце в купа, налейте млякото и в тази смес накиснете хляба.
2. Каймата прехвърлете в купа, добавете 1 наситнена глава лук, сол, черен и червен пипер, горчица, наситнен магданоз и второто яйце. Наситнете добре отцеденто от саламурата кисело зеле (или празия лук) и го сложете към останалите съставки. После натрошете и хляба вътре и замесете. Приберете в хладилник.
3. В тиган сгорещете 1 с.л. олио и добавете в него 30 г масло. Добавете наситнените глава лук и гъби и гответе докато гъбите омекнат. Оставете да се охлади.
4. Сгорещете в тиган 1 с.л. олио и част от останалото масло. Взимайте с мокри ръце от каймяната смес в едната си длан. Слагайте отгоре от гъбената запръжка и захлупвайте с втори пласт кайма. Пържете двустранно в маслото до готовност. При нужда добавяйте още масло в тигана.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ