Регистрация

Плътни и хрупкави курабийки с парченца шоколад

Плътни и хрупкави курабийки с парченца шоколад
Средно   |   Порции 7   |   Видяна: 4163

Малко по-различни домашни курабийки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 и 1/8 (2 чаши плюс 2 с.л.) обикновено брашно
  • половин ч.л. сол
  • половин ч.л. сода бикарбонат
  • 12 с.л. неподсолено масло, разтопено и охладено до топло
  • 1 чаша кафява захар
  • половин чаша гранулирана захар
  • 1 голямо яйце плюс 1 жълтък
  • 2 ч.л. ванилов екстракт
  • 1-2 чаши парченца шоколад

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 160 градуса. Нагласете двете решетки на горна и долна позиция. Смесете в средно голяма купа брашното, солта и бакпулвера. Оставете настрани.

2. Или ръчно, или с електрически миксер, разбийте тестото и захарите, докато са напълно смесени. Добавете и разбийте при тях яйцето, жълтъка и ванилията. Добавете сухите съставки, разбърквайте докато се комбинират. Добавете желаното количество парченца шоколад.

3. Оформете топчета и ги сложете на застлана с хартия за печене тава. Печете, като завъртате от време на време тавата, докато курабийките станат златисто-кафяви, а краищата им започнат да се втвърдяват, докато в средата са още меки и пухкави – 15-18 минути (проверете ги на 13 минути). Охладете на тавата и съхранявайте в херметическа кутия.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта