Плътни и хрупкави курабийки с парченца шоколад
Малко по-различни домашни курабийки.
Необходими продукти:
- 2 и 1/8 (2 чаши плюс 2 с.л.) обикновено брашно
- половин ч.л. сол
- половин ч.л. сода бикарбонат
- 12 с.л. неподсолено масло, разтопено и охладено до топло
- 1 чаша кафява захар
- половин чаша гранулирана захар
- 1 голямо яйце плюс 1 жълтък
- 2 ч.л. ванилов екстракт
- 1-2 чаши парченца шоколад
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 160 градуса. Нагласете двете решетки на горна и долна позиция. Смесете в средно голяма купа брашното, солта и бакпулвера. Оставете настрани.
2. Или ръчно, или с електрически миксер, разбийте тестото и захарите, докато са напълно смесени. Добавете и разбийте при тях яйцето, жълтъка и ванилията. Добавете сухите съставки, разбърквайте докато се комбинират. Добавете желаното количество парченца шоколад.
3. Оформете топчета и ги сложете на застлана с хартия за печене тава. Печете, като завъртате от време на време тавата, докато курабийките станат златисто-кафяви, а краищата им започнат да се втвърдяват, докато в средата са още меки и пухкави – 15-18 минути (проверете ги на 13 минути). Охладете на тавата и съхранявайте в херметическа кутия.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ