Плоски оризови кюфтета с грах
Оризови бухтички с яйце, чесън и копър.
Необходими продукти:
- 100 г ориз
- 3 с.л. грах от консерва
- 1 яйце
- връзка пресен копър
- 2 скилидки чесън
- сол и пипер на вкус
- лют пипер по желание
- 50 мл олио или зехтин
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцето в дълбока чиния.
2. Сварете ориза, отцедете от водата и добавете при яйцето. Внимавайте да не е прекалено горещ, защото ще пресече яйцето.
3. Добавете сол и пипер на вкус, лют пипер по желание, намачкания чесън, грахта и наситнения копър. Разбъркайте.
4. Сгорещете мазнината в тиган.
5. С ръце или две лъжици оформяйте кюфтета от сместа и пържете от всяка страна докато хванат коричка.
6. Поднесете като мезе, гарнитура или предястие. Можете да си запазите малко копър за украса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ