Плодово мексиканско пиле
Пилешки гърди с ананас, портокал и банани.
Необходими продукти:
- 1/2 чаша подправено брашно (брашно, 1/2 чаена лъжичка сол и 1/2 чаена лъжичка чили на прах)
- 500 г пилешки гърди на парчета
- 2 лъжици масло
- зехтин
- 1 средно голяма глава лук нарязан на тънко
- 1 скилидка чесън на ситно
- смлян черен пипер
- смляна канела
- смлян джинджифил
- чили на прах
- доматено пюре
- 450 мл. пилешки бульон
- 2 банана на тънки парченца
- 1 консерва нарязан ананас
- 2 портокала, обелени и нарязани
- 1 супена лъжица с кафява захар
Начин на приготвяне:
1. Оваляйте парчетата пиле в брашняната смес, изтупайте излишното брашно и поставете в чиния.
2. Разтопете маслото в голям тиган за пържене или уок на умерен огън заедно с мъничко зехтин.
3. Когато пяната спадне, сложете пилето и пържете за около 10 минути в зависимост от размера на парчетата докато станат златисти. Обръщайте ги от време на време.
4. Извадете пилето от тигана и поставете парчетата в тава.
5. Предварително загрейте фурната на 180C. Сложете още малко зехтин в тигана и на среден огън запържете лука и чесъна.
6. Бъркайте около 5 минути докато лукът омекне.
7. Подправете с черен пипер, малко доматено пюре и 1 супена лъжица смлян джинджифил, канела и чили. Разбъркайте за още 2 минути.
8. Когато лукът е добре покрит с подправките, бавно изсипете пилешкия бульон. Разбъркайте добре докато не заври, след това намалете котлона и оставете да къкри 5 минути.
9. Изсипете соса при пилето, така че да покрива месото. Отгоре поставете нарязаните банани, портокали и ананас.
10. Поръсете със захар и печете 45 минути докато месото е напълно готово.
11. Извадете от фурната и сервирайте веднага с гарнитура бял ориз. Да ви е вкусно!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ