Пицети с готово тесто, пилешко и гъби
Пица с пилешко филе, гъби и моцарела.
Необходими продукти:
- 250 г готово тесто за пици
- 100 г пилешко филе (става уникално с пушено пилешко филе от бут или пилешко роле)
- 120 г пресни малки печурки
- 150 г моцарела
- 1 голям домат
- сух риган
- зехтин
- сол и пипер на вкус
- босилек по желание
Начин на приготвяне:
Пицети се наричат малки пици, които можете да поднесете като индивидуално предястие, така че всеки да си ги хапва директно. Размерът им е 1/2 от големината на нормална пица. Подходящи са за гости, на които не желаете да сервирате просто парче от общото.
1. Ако ще правите семейна пица, не делете тестото. Ако сте избрали да правите пицети - разделете го на 5 равни части. Разточете тестото на тънко и го поставете в съда/съдовете за печене.
2. Намажете тестото със зехтин и поръсете с риган. Добавете сол и пипер, ако смятате, че е необходимо.
3. Пилешкото жарнете на тиган, намазнен със зехтин. Нарежете на кубчета и посипете с тях върху тестото. Почистете гъбите, нарежете ги на същите парчета и поръсете върху пилешкото месо.
4. Нарежете домата на полумесеци и ги наредете отгоре.
5. Моцарелата нарежете на кръгчета и подредете по няколко върху пицата.
6. Печете в по-долната част на предварително загрята фурна на 200-220 градуса за 15-20 минути.
7. След изваждане капнете малко зехтин и украсете с листенца босилек.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ