Пица тип пай с кашкавал и коричка от песто
Калцоне с плънка от кашкавал и топинг от домати и песто.
Необходими продукти:
- 500-600 г готово тесто за пица
- 150 г кашкавал
- 2 големи твърди домата
- 60-80 мл готово босилково песто
- люто чушле по желание
- 2 с.л. зехтин или олио
- малко брашно за премесването
Начин на приготвяне:
1. Пуснете фурната да загрява на 220 градуса и свалете поставката за тави под средното ниво.
2. Разделете тестото на две равни топки, премесете едната и я разточете на тънка кора. Прехвърлете в намазнена тава.
3. Отгоре подредете кашкавала, нарязан на ленти.
4. Разточете втората топка и я захлупете върху първата кора. Отгоре полейте с 1 с.л. зехтин и размажете.
5. Намажете с босилковото песто. Разпределете доматите, нарязани на едро, люто чушле - ако ще слагате и пъхнете във фурната.
6. Печете докато бордовете хванат коричка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ