Пица с патладжан и пармезан
Пица с панирани патладжани без месо.
Необходими продукти:
- 1 средно голям патладжан
- сол
- 1 чаша хлебни трохи
- подправки на вкус (сол, пипер, чесън, тим, млян червен пипер)
- 1 яйце
- 1 с.л. мляко
- 1 готово тесто за пица
- царевично брашно
- сос за пица
- настъргано сирене чедър
- 1 жълта или червена чушка пипер
- 1 малка глава лук
- 2 скилидки обелен чесън
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 230 градуса.
2. Нарежете патладжана на резенчета.
3. Разпределете резенчетата върху тава за печене и поръсете със сол. Сложете отгоре хартиена или кухненска кърпа отгоре.
4. Оставете да престои 10 минути.
5. Натиснете надолу кърпата, за да отстраните излишната вода.
6. Разбийте млякото с яйцето в купа, достатъчно дълбока да топнете патладжана. Смесете хлебните трохи с подправки по желание – аз използвах сол, пипер, чесън и тим.
7. Топвайте парченцата патладжан в яйчената смес, после в трохите.
8. Сложете на тава за печене и печете във фурната на 20-25 минути, или докато патладжанът е почти готов.
9. Извадете, оставете да се охлади и нарежете на хапки.
10. Докато патладжана се пече, подгответе тестото за пицата, като го разточите. Поръсете с царевично брашно върху тавата, в която ще печете пицата.
11. Нарежете лука и пипера на хапки и нарежете на тънко 2 скилидки чесън.
12. Намажете тестото със соса.
13. Когато патладжана е готов, покрийте тестото с патладжана, лука, пипера и парченцата чесън.
14. Поръсете с желаното количество сирене..
15. Сложете във фурната за 10-14 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ