Пица с червени чушки и патладжан
Пица с моцарела без месо.
Необходими продукти:
- 1 патладжан, нарязан на кубчета
- 1 червена чушка, нарязана на кубчета
- 1 глава червен лук, нарязан на тънки филийки
- 2 с.л. сос за паста по избор
- около 5 чери домата, нарязани на четвъртинки
- готов блат за пица
- 1 скилидка чесън, фино нарязан
- 1 топка прясна моцарела, нарязана на кубчета
- листа пресен босилек
- щипка сушен риган
- балсамов оцет
- сол, пипер, зехтин
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете малко зехтин в тиган и запържете чесъна и лука до омекване.
2. Когато покафенят, прибавете патладжана и червената чушка, разбъркайте със зехтина и чесъна, прибавете малко балсамов оцет, овкусете и покрийте за 10 - 15 мин. на слаб огън, за да се задушат всички зеленчуци.
3. Намажете блата за пица със соса за паста и поръсете с малко допълнително риган. Разпределете равномерно задушените зеленчуци. Сложете нарязаните кубчета моцарела и нарязаните на четвъртинки домати. Сиренето трябва да е равномерно разпределено, за да покрие хубаво навсякъде, когато се разтопи.
4. Поръсете със зехтин и прясно смлян черен пипер. Печете във фурна на 220°C 15 мин. или докато сиренето се разтопи и стане златисто на места.
5. Украсете с листа пресен босилек, нарежете и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ