Регистрация

Пица с кренвирши

Пица с кренвирши
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 3992

Пица с месо и сирене чедър.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти

За тестото:

  • 2 ч.ч. брашно
  • 1 с.л. сухо мляко
  • 1 с.л. инстантна мая
  • ½ ч.л. сол
  • 1 с.л. захар
  • 1 ч.л. масло или зехтин
  • ½ ч.ч. топла вода

За гарнитурата:

  • 3 с.л. сос за спагети
  • 3 кренвирша, нарязани на филии
  • ½ глава лук, нарязана на кръгчета
  • ¼ червена лютива пиперка, нарязана на малки парчета
  • 1 ч.л. сушен риган
  • ½ ч.л. накълцан магданоз
  • ½ ч.л. черен пипер
  • 1 шепа настъргано сирене чедър
  • 2 с.л. майонеза, смесена с 1 яйце и разбити на гладка смес

Начин на приготвяне:

1. Смесете продуктите за тестото и месете, докато не получите меко нелепкаво тесто. Оставете да втаса.

2. Няколко пъти ударете тестото в работния плот и го разточете върху набрашнена повърхност, докато стане тънко и равно.

3. Полейте разточеното тесто със соса и разпръснете равномерно върху него останалите продукти.

4. Веднага опечете в предварително загрята до 250°C фурна за около 7-10 мин. Сервирайте пицата гореща.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта