Пица с босилек и скариди
Домашна пица с морски дарове.
Необходими продукти:
За тестото:
- 175 г универсално брашно
- 125 мл топла вода
- 1 ч.л. суха мая
- 1 ч.л. зехтин
- щипка сол
За соса:
- 1 консерва нарязани домати
- 3 с.л. доматено пюре
- сушен риган
За топинга:
- 100 г обелени скариди
- тънко нарязани на филийки домати
- листа босилек
- настъргана моцарела
Начин на приготвяне:
На тестото:
1. Смесете маята с топлата вода и оставете за 10 мин. Пресейте брашното със солта върху чиста работна повърхност. Направете кладенче в центъра и налейте разтворената мая, като бъркате внимателно, така че да смесите хубаво. Оформете тесто и го омесете за около 5 мин. до гладкост. Сложете го в купа и го покрийте с кърпа за 30-60 мин. Оставете да втаса. Ударете го няколко пъти върху работната повърхност, за да излезе въздухът и го разточете до желаната дебелина.
На соса:
1. Оставете обелените домати от консервата с 3 с.л. доматено пюре в тенджера на слаб огън. Изчакайте да се сгъсти и поръсете със сушен риган. Овкусете със сол и пипер. (По желание може да използвате и готов сос за пица.)
На пицата:
1. Намажете тестото с доматения сос, добавете моцарелата и покрийте с резени домат, скариди и листа босилек, овкусете със сол и пипер и сложете във фурната за около 15 мин. и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ