Регистрация

Пица от франзела с кренвирши и яйца

Пица от франзела с кренвирши и яйца
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 826

Пица на тиган с основа от напоени в яйца с мляко резени франзела и топинг от кренвирши, гъби, лук, домати и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 багета или 1/3 франзела
  • 15 г масло
  • 2-3 кренвирша
  • 4 яйца
  • 300 мл мляко
  • сол и пипер
  • 1 ч.л. универсална подправка (тип вегетина)
  • парче праз лук (около 1/2 педя)
  • 3-4 печурки
  • 1 домат
  • 100 г кашкавал
  • магданоз и/или копър

Начин на приготвяне:

1. Намажете дъното на голям тиган с незалепващо покритие с маслото. След това вземете франзелата или багетата и режете филийки, които подреждайте плътно по дъното на тигана.

2. Нарежете на кръгчета кренвиршите и поръсете върху филийките.

3. Разбийте в купа яйцата със сол и пипер, добавете млякото и универсалната подправка и разбийте отново. Залейте съдържанието на тигана и оставете хлебчетата да киснат.

4. Нарежете гъбите на полумесеци и поръсете отгоре. След това нарежете празия лук на тънки търкалца и поръсете върху гъбите.

5. Домата нарежете на кръгчета и разпределете върху ястието. Рендосайте кашкавала и поръсете отгоре. Чак сега сложете на котлона и пуснете на умерен огън.

6. Щом започне да се готви, сложете капак. След 15-тина мунути проверете - ако хлебчето на дъното загаря, сипете малко вода встрани (да се стече на дъното) и намалете огъня. Върнете капака до желаната готвност - още около 5-6 мин.

7. Наситнете пресните подправки. Извадете пицата в чиния и поръсете с листенцата ароматни билки. Сервирайте като разделите с другарче или разрежете на 4 триъгълни парчета като пица.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта