Пица от франзела с кренвирши и яйца
Пица на тиган с основа от напоени в яйца с мляко резени франзела и топинг от кренвирши, гъби, лук, домати и кашкавал.
Необходими продукти:
- 1 багета или 1/3 франзела
- 15 г масло
- 2-3 кренвирша
- 4 яйца
- 300 мл мляко
- сол и пипер
- 1 ч.л. универсална подправка (тип вегетина)
- парче праз лук (около 1/2 педя)
- 3-4 печурки
- 1 домат
- 100 г кашкавал
- магданоз и/или копър
Начин на приготвяне:
1. Намажете дъното на голям тиган с незалепващо покритие с маслото. След това вземете франзелата или багетата и режете филийки, които подреждайте плътно по дъното на тигана.
2. Нарежете на кръгчета кренвиршите и поръсете върху филийките.
3. Разбийте в купа яйцата със сол и пипер, добавете млякото и универсалната подправка и разбийте отново. Залейте съдържанието на тигана и оставете хлебчетата да киснат.
4. Нарежете гъбите на полумесеци и поръсете отгоре. След това нарежете празия лук на тънки търкалца и поръсете върху гъбите.
5. Домата нарежете на кръгчета и разпределете върху ястието. Рендосайте кашкавала и поръсете отгоре. Чак сега сложете на котлона и пуснете на умерен огън.
6. Щом започне да се готви, сложете капак. След 15-тина мунути проверете - ако хлебчето на дъното загаря, сипете малко вода встрани (да се стече на дъното) и намалете огъня. Върнете капака до желаната готвност - още около 5-6 мин.
7. Наситнете пресните подправки. Извадете пицата в чиния и поръсете с листенцата ароматни билки. Сервирайте като разделите с другарче или разрежете на 4 триъгълни парчета като пица.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ