Пица от стар хляб с яйца на тиган
Печен хляб с масло и яйчен сос, покрит с колбас, кашкавал и домати като пица. Пица с блат от хляб или пица на тиган.
Необходими продукти:
- 300 г хляб, може и стар
- 250 мл мляко
- 4 яйца
- 1/2 ч.л. сол
- 1/3 ч.л. куркума на прах, ако имате
- 1 ч.л. универсална подправка, ако имате (тип вегетина - сушени зеленчуци със сол)
- 2 с.л. майонеза + 1/2 ч.л. горчица
- 10 г масло
- 1 домат
- листенца копър и/или магданоз
- 120 г кашкавал или друго твърдо сирене по желание
- 80 г колбас на тънки слайсове - прошуто, шунка, салам или друго по желание
Начин на приготвяне:
1. Хляба нарежете като за крутони.
2. Намажете дъното и стените на тиган с диаметър 26-28 см. с масло и изсипете крутоните вътре.
3. Разбийте в купа яйцата с млякото, куркумата, солта и универсалата подправка. Залейте със соса крутоните, натиснете ги, за да попият хубаво колкото е възможно повече от соса и включете котлона на умерен огън. Щом ястието зацвърчи, намалете леко огъня, сложете капак и оставете да се готви 6-7 минути.
4. През това време разбийте в купичка майонезата с горчицата. Нарежете на тънки кръгчета доматите, на тънки слайсове - колбаса и рендосайте кашкавала или избраното от вас сирене.
5. Вземете чиния и с нейна помощ обърнете получения хлебен омлет. Изсипете го в тигана внимателно, за да не се скъса с горната страна надолу. Изпечената страна, която сега е горна, намажете с майонезената смес. Положете отгоре слайсовете колбас, върху тях слайсове домати, после поръсете на дебел щедър пласт рендосания кашкавал и за финал сложете още няколко резена домат. Върнете капака и оставете да се готви 2-3 минути.
6. През това време наситнете листа копър и/или магданоз. Пресипете своеобразната пица в чиния и поръсете със зелените листанеца. Разрежете на 4 парчета и сервирайте.
Източник: YouTube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ