Пица от бутер тесто с домати и кашкавал
Обърнат пай с чери домати, мед и сирене.
Вкусната храна може да бъде лесно направена вкъщи - това ни убеждава за пореден път влогърката Диана Митова Попова - Диди, която ни дава страхотна идея за семейна закуска или пък основно без месо, което засища и радва със свежест, красота и вкус. Диди измисля как само за 20 минути можем да си направим тарт със зеленчуци или подобие на обърната пица с основа от бутер тесто, пласт от ементал или друг вид жълто сирене и покривка от чери домати, задушени в мед и сложени цели в ястието. А отгоре за разкош - листенца пресен босилек. Приготвянето е елементарно:
Първо в тиган се разтапя мед и след това измитите цели чери доматчета влизат под капак за няколко минути, за да се задушат в медената смес. През това време изрязваме бутер тестото според очертанията на тавичката, като си оставяме борд. После съдържанието на тигана се изсипва в тавичката, поръсва се с галета и върху него се накъсват пресни билки. След това се рендосва сиренето и на финала се покрива с тестото, подобно на пай. Точно как се прави, можете да гледате във видеото. Покривката от тесто се намазва с разбито яйце и влиза във фурната за 10-тина минути. След това се изчаква няколко минути да се охлади и паят се обръща. Сега вече прилича на зеленчукова пица. Остава да добавим няколко листенца пресен босилек за разкош и ястието е готово.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ