Пица от баница с гъби и сметана
Интересна отворена баница с боб, гъби, сирене и чери домати.
Не е баница, не е пица. Става за закуска, но върши работа за обяд и вечеря... Що е то? На тази кулинарна гатанка отговаря Ути Бъчваров, като приготвя тестено ястие без месо, което хем е отворена баница, хем си е и своеобразна пица с боб, гъби, сметана, сирене и домати. В началото рецептата звучи странно, но направата на ястието е оригинална хрумка, за да не готвите тежки пици у дома си, пък да имате шанс да сервирате домашна пица.
Хлебни торхи се смилат в чопър и се пържат до позлатяване в масло. Отделно в масло се карамелизира лук, добавят се гъби и се задушават. След това сместа се обогатява с добавка от заквасена сметана и сирене по избор. Корите за баница се намасляват и се редят една върху друга, а отгоре се поръсват с хрупкавите трохи. После се запичат до деликатно позлатяване. Следва върху тях да се разпредели плънката - гъби със сметана и сирене, боб от консерва и още трохи. Запича се отново, вади се и се гарнира с чери домати и заливка от разбити яйца. Запича се пак и вече е готова за сервиране.
За да разберете обаче всички тъкости на това засукано ястие в стил пица по български - гледайте видеото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ