Питки Снежанки с бяло сирене
Домашен хляб с бакпулвер без втасване.
Апетитни питки с бакпулвер, рендосано бяло сирене и кисело мляко показва Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев. Това са хлебчета без втасване, които се замесват и влизат във фурната директно, превръщайки се в домашен инстантен хляб. Ароматни, топли, меки отвътре и с хрупкава коричка отвън, те са страхотна закуска, основа на сандвич или допълнение към любимото народно основно. Направата им не е сложна, а вкъщи отново ще заухае на пресен насъщен.
В купа се изсипват 2/3 от брашното, следва да се добави сол, бапулвер, кисело мляко. Чуква се яйце, рендосва се на едро ренде сиренето и се замесва, добавяйки се постепенно и останалото брашно. Лепкавото тесто се оформя на фитил и се разделя на 8 части. А всяка от тях се оформя на сплеснато кюфте. Редят се в тава, която можете да намазните по желание и се пъхват в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 минути. А след това са готови за хапване. По желание можете да намажете коричката с масло, за да е по-лъскава, благоуханна и апетитна. Точните продукти са в края на видеото на Звездев по-горе, където можете да наблюдавате как точно се приготвя този хляб и как изглежда непосредствено преди хапване.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ