Регистрация

Питки от риба и чили

Питки от риба и чили
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 3620

Панирана треска с чили сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г филета от треска, без кожата (получава се и с всякакъв друг вид риба или морска храна)
  • 2 с.л. рибен сос
  • 2 чили червени чушлета, без семките и нарязани много на ситно
  • 2 скилидки чесън, намачкани
  • 10 листа от лайм, много ситно нарязани
  • 2 с.л. кориандър, нарязан
  • 1 голямо яйце
  • ¼ чаша обикновено брашно
  • около 100 г зърна зелен фасул , нарязани на много тънки резенчета
  • фъстъчено олио, за пърженето
  • чили дип сос , за добавка при сервирането (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Нарежете филетата от треска на хапки.

2. Сложете треската, рибния сос, чили чушлетата, чесъна, листата от лайм, кориандъра, яйцето и брашното в голяма купа за миксиране. Сложете зеления фасул вътре и разбъркайте. Разделете сместа на малки топки и с длани ги сплескайте, така че да станат на питки.

3. Загрейте малко олио в предварително загрят уок и изпържете питките от двете страни, докато станат кафяви и хрупкави.

4. Подредете в чиния и сервирайте горещи с чили дип сос.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта