Питки от риба и чили
Панирана треска с чили сос.
Необходими продукти:
- 500 г филета от треска, без кожата (получава се и с всякакъв друг вид риба или морска храна)
- 2 с.л. рибен сос
- 2 чили червени чушлета, без семките и нарязани много на ситно
- 2 скилидки чесън, намачкани
- 10 листа от лайм, много ситно нарязани
- 2 с.л. кориандър, нарязан
- 1 голямо яйце
- ¼ чаша обикновено брашно
- около 100 г зърна зелен фасул , нарязани на много тънки резенчета
- фъстъчено олио, за пърженето
- чили дип сос , за добавка при сервирането (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Нарежете филетата от треска на хапки.
2. Сложете треската, рибния сос, чили чушлетата, чесъна, листата от лайм, кориандъра, яйцето и брашното в голяма купа за миксиране. Сложете зеления фасул вътре и разбъркайте. Разделете сместа на малки топки и с длани ги сплескайте, така че да станат на питки.
3. Загрейте малко олио в предварително загрят уок и изпържете питките от двете страни, докато станат кафяви и хрупкави.
4. Подредете в чиния и сервирайте горещи с чили дип сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ