Регистрация

Китайски питки с пълнеж от див лук

Китайски питки с пълнеж от див лук
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 3902

Китайски хлебчета с кайма и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 ч.ч. брашно
  • 200 мл кипяща вода
  • 2 връзки китайски див лук (200 г общо), нарязан
  • 1-2 с.л. счукан джинджифил
  • 200 г свинска кайма
  • 50 г китайски спагети (по желание)
  • 2 жълтъка
  • 2 ч.л. зеленчуково олио + 1 ч.л.
  • 2 ч.л. сол
  • бял пипер на вкус
  • 1 ч.л. сусамово олио

Начин на приготвяне:

1. Смесете брашното и водата до получаване на меко тесто.

2. Оставете тестото да престои покрито за поне 1/2 час, за да се разточва по-лесно след това.

3. Накиснете спагетите в гореща вода до омекване, отцедете ги и ги нарежете на къси лентички.

4. Смесете дивия лук, джинджифила, каймата, спагетите и жълтъците в купа.

5. Сгорещете зеленчуковото олио в тиган и и изпържете плънката до готовност на каймата. Свалете от огъня и поръсете със сусамово олио.

6. Разделете вече готовото тесто на четвъртинки. (Докато работите с едната, оставете останалите покрити, за да не изсъхват.)

7. Разточете като връвчица парчето тесто и го разделете на 5 еднакви части. Разточете всяка на топка, а всяка топка оформете на диск с диаметър около 10 см. Сложете 2 с.л. от плънката и залепете краищата на диска, така че да се образува полукръг. Прищипете ръбчето на полукръга и след това отново сгънете на две и залепете (по желание). След това сложете върху работната повърхност и приплескайте с длан.

8. Повторете до изчерпване на тестото и плънката - трябва да се получат около 20 питки.

9. Сгорещете 1 ч.л. олио в тиган с дебело дъно и изпържете пълнените питки за около 2-3 мин. от всяка страна до златисто.

10. Поднесете с каша и китайски черен оцет за потапяне.

*Можете да замразите готовите пълнени питки от сурово тесто и да ги изпържите преди поднасяне.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта