Регистрация

Пирожки с къри и месо

Пирожки с къри и месо
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 4350

Банички с бутер тесто и кайма.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 опаковка бутер тесто, нарязано на квадрати
  • 2 картофа на малки кубчета
  • 1 супена лъжица къри
  • 200 г кайма
  • 1 ситно нарязан лук
  • 2 чаени лъжички олио

Начин на приготвяне:

1. Сложете картофите във вряща вода и варете 10 минути.

2. Запържете 2 чаени лъжички олио в дълбок тиган и когато стане кафяво, добавете свинската кайма.

3. Прибавете картофите към каймата и сложете 1 супена лъжица къри, както и чили по желание. Разбъркайте добре. 

4. Оставете настрани да изстива.

5. Предварително загрейте фурната на 200 градуса.

6. Изсипете плънката в средата на тестото и с помощта на вилица притиснете краищата.

7. Внимателно направете прорези по повърхността на пирожката, така въздухът ще може да излиза по време на печене.  

8. Печете 15-20 минути.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта