Пирог с риба, гъби и сметана
Солен кекс с риба, сметана и печурки.
Необходими продукти:
- 500 г филе от риба без кожа и кости
- 500 г гъби
- 1 глава лук
- 1 връзка копър
- сол и пипер на вкус
- 3 яйца
- 300 мл течна животинска сметана за готвене
- 100 г брашно
- 1/2 ч.л. бакпулвер
- 2 с.л. масло
- 2 с.л. олио
Начин на приготвяне:
1. Рибата нарежете на хапчици, гъбите - на полумесеци, лука и копъра наситнете.
2. Сгорещете олиото в тиган и запържете в него лука до прозрачност.
3. Добавете маслото, гъбите и рибата и гответе 5 минути на умерен огън. Дръпнете от огъня.
4. В купа разбийте яйцата. Добавете сметаната, бакпулвера и брашното и разбивайте докато се получи хомогенна смес.
5. Добавете сол и пипер, 2/3 от наситнения копър и гъбената запръжка. Разбъркайте с шпатула и прехвърлете в йенска тенджера или тава с високи бордове.
6. Печете на 180 градуса за 45 минути. След изваждане поръсете с останалия копър и сервирайте докато е топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ