Пирог с риба и зеленчуци
Солен пай с маринована риба и яйчена заливка в стил мусака.
Необходими продукти:
За тестото:
- 300-350 грама брашно
- 200 грама масло или маргарин
- 10 с.л. заквасена сметана
- 2 ч.л. бакпулвер
- 1 ч.л. сол
За плънката:
- 2 кутии (от по 250 грама всяка) с маринована риба по избор (риба тон, сьомга, копърка и др.)
- 1-2 шепи зеленчуци по избор
За заливката:
- 3 яйца
- 200 мл заквасена сметана
- 2 с.л. брашно
Начин на приготвяне:
1. Смесете сметаната за тестото с мазнината и солта. Добавете брашното и бакпулвера и замесете тесто.
2. Направете плънката като отцедите рибата от соса, намачкате я с вилица и я смесите с почистените и нарязани на ситно зеленчуци.
3. Намазнете дъното на тава за печене. Премесете тестото и го постелете в нея. Отгоре изсипете зеленчуково-рибената смес.
4. Разбийте яйцата за заливката, добавете сметаната, брашното и сол, ако решите, че е необходимо. Излейте върху пирога.
5. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса без вентилатор за 40-45 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ