Регистрация

Пирог с риба и зеленчуци

Пирог с риба и зеленчуци
Средно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 2622

Солен пай с маринована риба и яйчена заливка в стил мусака.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 300-350 грама брашно
  • 200 грама масло или маргарин
  • 10 с.л. заквасена сметана
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. сол

За плънката:

  • 2 кутии (от по 250 грама всяка) с маринована риба по избор (риба тон, сьомга, копърка и др.)
  • 1-2 шепи зеленчуци по избор

За заливката:

  • 3 яйца
  • 200 мл заквасена сметана
  • 2 с.л. брашно

Начин на приготвяне:

1. Смесете сметаната за тестото с мазнината и солта. Добавете брашното и бакпулвера и замесете тесто.

2. Направете плънката като отцедите рибата от соса, намачкате я с вилица и я смесите с почистените и нарязани на ситно зеленчуци.

3. Намазнете дъното на тава за печене. Премесете тестото и го постелете в нея. Отгоре изсипете зеленчуково-рибената смес.

4. Разбийте яйцата за заливката, добавете сметаната, брашното и сол, ако решите, че е необходимо. Излейте върху пирога.

5. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса без вентилатор за 40-45 минути. 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта