Пиле Фахита с наденички и макарони
Макарони с два вида месо и сметанов сос.
Необходими продукти:
- 5 с.л. олио или друг тип растителна мазнина за готвене
- 2 наденички
- 600 г пилешки гърди
- 4 скилидки чесън
- сол и пипер на вкус
- 500 мл течна готварска сметана (млечна)
- 250 г макарони
- 60 г рендосан пармезан (може да замените със 100 г кашкавал)
- магданоз по желание
Начин на приготвяне:
1. Сложете макароните да се сварят в 2 литра кипяща подсолена вода, като готвите с 2 минути по-малко от предписаното на опаковката. Отцедете пастата през гевгир и спрете термичната ѝ обработка като поставите за половин минута под нежна струя течаща студена вода. Отцедете отново.
2. Докато пастата се вари нарежете наденичките на кръгчета, а пилешките гърди на хапки.
3. Сгорещете в тенджера растителната мазнина и запържете в нея наситнения чесън. Добавете наденичките, гответе още няколко минути, след това вкарайте в тенджерата и пилешкото месо. Гответе 5 минути на умерен огън при почти постоянно разбъркване.
4. Залейте със сметаната, овкусете със сол и пипер и добавете отцедената паста. Оставете да закъкри, махнете от огъня, добавете пармезана, разбъркайте и оставете под капак за няколко минути.
5. Поръсете с магданоза, разбъркайте финално и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ