Пиле с халуми по гръцки
Пилешки гърди с халуми, чери домати и босилек.
Необходими продукти:
- 2 големи сочни пържоли от пилешки гърди
- 1 бучка сирене халуми
- 2 ч.л. сол
- 2 ч.л. черен пипер
- 60 мл зехтин
- 400 г чери домати
- 6 листа босилек
За соса:
- 3-4 скилидки чесън
- 2/3 ч.л. сол
- 1 двойна шепа листа босилек
- сокът на половин лимон
Начин на приготвяне:
1. В плик със зип изсипете солта, пипера и зхетина. Добавете измитите чери домати цели и двете пилешки пържоли. Разтръскайте хубаво докато продуктите се овкусят. След това изсипете съдържанието на плика в тава и разпределете доматите и пилешкото така, че да не се застъпват.
2. Нарежете халумито на дебели плочки и покрийте с него пилешкото месо. Отгоре наредете листата пресен босилек. Печете в предварително загрята фурна на 175 градуса за 15 минути. После извадете месото, а доматите допечете за още 10 минути.
3. Сосът се приготвя като в блендер се пуснат всички продукти за него и се пюрират.
4. Месото се поднася с гарнитура от печени домати и заливка от босилеково-чесновия сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ