Пиле с портокал и лют пипер
Екзотично пикантно пиле с портокалови кори.
Необходими продукти:
- 4 бр. пилешки гърди (нарязани)
- кората на половин портокал (нарязана)
- 3 бр. зелен лук нарязан на ситно (бялата част за готвене, а зелената за гарнитура)
- 3 скилидки чесън (пресован)
- лют червен пипер на люспи
- зехтин
- черен пипер
- щипка сусамено семе
За соса:
- 2 супени лъжици соев сос
- 2 супени лъжици захар
- 2 супени лъжици царевично нишесте
- 1 чаена чаша вода или пилешки бульон
- 1 супена лъжица оцет
- щипка сол, ако използвате вода, вместо пилешки бульон
Начин на приготвяне:
1. В голям тиган запържете чесъна, бялата част на зеления лук, портокаловата кора и лютия червен пипер.
2. Добавете пилето и запържете и него. Ако тигана не е достатъчно голям, добавяйте пилето на части, зад сте сигурни, че то се запържва, а не ври.
3. Когато пилето хване златиста коричка, добавете соса. Изчакайте го да заври. След като потъмнее и захарта се карамелизира отстранете. Поръсете с останалата част от зеления лук и сусаменото семе и сервирайте върху задушен бял ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ