Пиле с подправки на оребрен тиган
Мариновано пилешко с аспержи и домати.
Необходими продукти:
- 2 пилешки бутчета или гърди, обезкостени
- 20 стръка аспержи
- 2 дебели резена домат (или цели чери доматчета)
За маринатата:
- 1/2 ч.л. сушена мащерка
- 2 ч.л. сушен розмарин
- кората на 1/2 лимон
- 1/2 ч.л. сол
- 1 с.л. лимонов сок
- 1 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
1. Направете маринатата.
2. Сложете пилешкото в нея и оставете за поне 1/2 час.
3. Сгорещете оребрен тиган.
4. Изпечете месото първо с кожата надолу, до покафеняване.
5. Обърнете и продължете да печете от другата страна.
6. В това време изпечете зеленчуците в тигана, като използвате соса от изпеченото пилешко.
7. Ако използвате чери доматчета, печете, докато се разпукат.
8. Сложете в чиния и заделете зеленчуците, щом станат готови.
9. Когато пилето е напълно готово, сложете го в чиния и поднесете със зеленчуците.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ