Регистрация

Пиле с подправки на оребрен тиган

Пиле с подправки на оребрен тиган
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 4402

Мариновано пилешко с аспержи и домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 пилешки бутчета или гърди, обезкостени
  • 20 стръка аспержи
  • 2 дебели резена домат (или цели чери доматчета)

За маринатата:

  • 1/2 ч.л. сушена мащерка
  • 2 ч.л. сушен розмарин
  • кората на 1/2 лимон
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 1 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

1. Направете маринатата.

2. Сложете пилешкото в нея и оставете за поне 1/2 час.

3. Сгорещете оребрен тиган.

4. Изпечете месото първо с кожата надолу, до покафеняване.

5. Обърнете и продължете да печете от другата страна.

6. В това време изпечете зеленчуците в тигана, като използвате соса от изпеченото пилешко.

7. Ако използвате чери доматчета, печете, докато се разпукат.

8. Сложете в чиния и заделете зеленчуците, щом станат готови.

9. Когато пилето е напълно готово, сложете го в чиния и поднесете със зеленчуците.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта