Пиле с масло и зеленчуци в плик
Пиле в плик с картофи, моркови и лук.
Необходими продукти:
- 1 пиле - около 1,5-1,8 кг
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. червен пипер
- 1/2 ч.л. черен пипер - млян
- 6 скилидки чесън
- 80 г масло
- сол, червен и черен пипер
- 700 г картофи
- 300 г моркови
- 150 г лук
Начин на приготвяне:
1. Оставете маслото да се размекне добре на стайна температура.
2. В купичка изсипете 1 ч.л. сол, по 1/2 ч.л. червен и черен пипер и 6 намачкани скилидки чесън. Добавете маслото и с шпатула или друг удобен прибор намачкайте маслото на крем с подправките.
3. Вземете пилето и го обтрийте хубаво вътрешно, външно и подкожно с ароматното масло. След това външно поръсете с още сол, червен и черен пипер. Разтрийте с ръка и оставете настрана.
4. Морковите измийте и разрежете на 2-3 части всеки през дължината. Картофите обелете и нарежете на едро. Лука наситнете. Прехвърлете картофите, морковите и лука в плика, поръсете със сол и разбъркайте.
5. Сложете и пилето в плика, завържете го и продупчете с клечка за зъби на 3 места плика.
6. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 1:30 часа. След изваждане изчакайте 5 минути, разрежете плика, поставете пилето в блюдо и отстрани разпределете гарнитурата.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ