Пиле с кориандър и сос
Пилешко с много подправки и лимонова трева.
Необходими продукти:
- 300 г пилешко месо
За маринатата:
- щипка сол
- 1 ч.л. захар
- сусамово олио
Необходими продукти A:
- 2-3 лука шалот, обелени
- 1 малко парче пресен джинджифил
- 2-3 скилидки чесън, необелени
Необходими продукти Б:
- 1 стрък лимонова трева, леко счукана
- 1 с.л. кориандър на прах
- 1 ч.л. зърна бял пипер, едро счукани
- 1/2 с.л. сос от стриди
- 1 ч.л. тъмен соев сос
- вода
Начин на приготвяне:
1. Мариновайте пилешкото със сол, захар и сусамово олио за 15 мин. Междувременно нарежете наедро в блендера лука шалот, джинджифила и чесъна.
2. Сгорещете олио в уок на умерен огън. Изпържете като разбърквате лимоновата трева с нарязаните необходими продукти, изброени в точка A, докато усетите аромата.
3. Добавете продуктите, изброени в точка Б, заедно с пилешкото и оставете да заври.
4. Веднага щом кипне, намалете огъня и оставете да къкри до омекване на пилешкото и сгъстяване на соса.
5. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ