Пиле със спагети и гъби
Пиле със спагети и ароматни подправки.
Необходими продукти:
- 650 г обезкостени пилешки гърди, без кожата, разполовени
- 1/2 ч.ч. гранулиран подсладител
- 3/4 ч.ч. соев сос
- 3/4 ч.ч. мирин
- 2 с.л. зеленчуково олио
- 1 с.л. настърган пресен джинджифил
- 3 моркова, нарязани на жулиени
- 2 глава лук, нарязан на тънки филийки
- 400 г нарязани бамбукови кълнове, отцедени (можете да ги замените с кълнове люцерина или соеви кълнове, които и се намират по-лесно)
- 250 г пресни гъби, нарязани на филийки
- 1 ч.ч. почистен и едро нарязан кресон
- 1 пакет (250 г) оризови спагети, накиснати и нарязани на парчета от по 5 см
Начин на приготвяне:
1. Нарежете пилешкото на хапки. Смесете в средна купа подсладителя, соевия сос и мирина. Разбъркайте хубаво и заделете.
2. В тиган или уок загрейте олиото на средно силен огън. Изстискайте сока от настъргания джинджифил в уока, прибавете настъргания джинджифил и запържете като разбърквате до покафеняване. Отстранете лентите джинджифил, увеличете огъня до силен и прибавете пилешкото. Овкусете със сместа от соевия сос и гответе още 2 мин.
3. Прибавете едно по едно морковите, лука, бамбуковите кълнове и кресона. Разбърквайте след добавянето на всяка съставка. Прибавете оризовите спагети, гответе като разбърквате за още около 3 мин. или до готовност.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ