Люти оризови спагети с пилешко месо
Пикантни нудли с месо и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 2 пакетчета оризови спагети нудълс
- 2 тиквички разрязани по дължина
- 5 аспержи – обелени, почистени и задушени за около 5 минути.
- 5 листа от китайско зеле напа (можете да го замените и с обикновено, но е добре да е по-крехко)
- 2 пилешки гърди нарязани на тънко
- 1 стрък нарязан пресен лук
- 2 скилидки чесън
- чили паста на вкус
- 1/2 чаша пилешки бульон
- 2 чаени лъжички картофено нишесте
- 1 супена лъжица соев сос
- 1 супена лъжица саке
- чаена лъжичка настърган джинджифил
- 3 супени лъжици олио
- кориандър
- сусамово семе
Начин на приготвяне:
1. Мариновайте месо в саке и соев сос.
2. Пригответе 2 пакетчета оризови спагети според указанията на опаковката.
3. Загрейте супена лъжица олио, запържете в нея джинджифила за около 30 секунди, а след това добавете и пилешкото месо и пържете още 5 минути. Изсипете ги настрани.
4. Загрейте лъжица олио, изпържете в олиото тиквичките / не повече от 3 минути/. Извадете ги от уока.
5. Загрейте в уока лъжица олио и запържете за около 2 минути аспержите и зелето.
6. Добавете в уока тиквичките, пилето и оризовите спагети.
7. Сварете бульон с чесън и чили паста, разбъркайте добре и изсипете в уока.
8. Разбъркайте добре и изчакайте сосът да се сгъсти добре.
9. Сервирайте с нарязани стръкчета пресен лук, сусамово семе и кориандър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ