Регистрация

Пиле на скара с дробчета и бекон



Пиле на скара с дробчета и бекон
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1717

Пиле на жар с подробица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 23.06.2017

На барбекюто освен пилешки пържоли и филета може да се метне и цяло пиле. Чудите се как се готви пиле на барбекю - Лора и Стоян показват страхотен начин. Гръбнакът се разрязва на пеперуда, птицата се обтрива с масло и подправки и се поставя върху умерено разпален грил с гърдите надолу. Притиска се с нещо тежко и се оставя да се изпече.

А докато се готви, правим много вкусен сос с карантията на пилето, която може просто да бъде заменена с пилешки дробчета, ако не готвите домашна птица. В тиган с масло се запържва бекон на кубчета и към него се добавят наситнени пилешки дробчета и домати, следват люти чушлета, пресен лук и джоджен, долива се пилешки бульон и се готви до редуциране на течността. Пилето се поднася върху дробинето, а рецептата е известна от стара българска готварска книга като "печено пиле по селски". Остава само да разберем в кое село са се сетили да сготвят толкова вкусно пилешко.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта