Пиле лютика - бутчета с чушки
Месо от пилешки бутчета с домати и чушки.
Пилешки пържоли със зеленчуци се готвят в Кухнята на Звездев като апетитните обезкостени мръвки от бут се пекат последователно с цели червени чушки и с цели домати. Ако прецените, че това количество зеленчуци ще ви е малко, можете да удвоите и дори утроите бройката.
Пържолите се редят в намазнена тавичка и се овкусяват със сол и пипер. Покапват се със зехтин и върху тях се редят чушките. Пекат се за 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Чушките се махат и на тяхно място се слагат доматите. Пече се същото време на същата температура. Обелените чушки и домати се наситняват, смесват се със сол и чесън и получената туршия се разпределя върху месото, което отново се връща във фурната. На финала се поръсва с магданоз и се сервира.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ